Kocatepe Mah. Hatay Sok. Osman Remzi Bey Apt. 8-34 Çankaya, Kızılay Ankara
+903124171615
bilgi@avencamp.com

Kamp tavsiyeleri – Kampta Nelere Dikkat Edilmelidir?

Akdeniz Yaz Gençlik Kampı - Mavi Yolculuklar

Created with Sketch.

Kamp tavsiyeleri – Kampta Nelere Dikkat Edilmelidir?

Kampçılara tavsiyeler

Güzel bir kamp
Çadır Kampı Turu

Kamp tavsiyeleri – Kampta Nelere Dikkat Edilmelidir? Sorusuna alınacak olan cevap ile birlikte güvenli bir şekilde kamp süresi geçirirsiniz. Doğayla iç içe yaşamın tadını çıkarmak, canlıların yaşayışını yerinde incelemek, huzur dolu sakin vakit geçirmek. Bunlar güzel şeyler. Bu bulunmaz hazzı yaşarken kamp aktivitesinin güven içinde ilerlemesi için birçok konuda dikkatli davranılması gerekmektedir. Önlemler ile birlikte gerçek bir kampın keyfi sonuna kadar çıkarılmaktadır.

Güvenli kamp yapmanın yollarının belirlenmesi, hiç aksatılmadan uygulanması kamp süresi boyunca ortaya çıkabilecek sorunlar en başından engellenir. Kamp yaşamında bütün zorluklara göğüs germek ve her şeyin tadına varmak için yapılması gerekenler;

Kamp tavsiyeleri – Kampta Nelere Dikkat Edilmelidir?

  1. Çadır su kaynakları ve fazla ağaçlık alanlara kurulmamalıdır: Kampın ilk başında su sesi ile uyanmak, temiz ağaç kokularını içine çekmek güzeldir. Ancak, bu bölgelerin vahşi hayvanların uğrak yeri olduğunu unutmamalı ve çadır yeri seçimi doğru yapılmalıdır.
  2. Kampta arkadaş ile birlikte hareket edilmelidir: Kamp esnasında tek başına hareket etmek sorunlar karşısında yardım ve destek alma imkanını yok etmektedir. Bir arkadaş ile birlikte hareket edilerek sorunların aşılması hızlanmaktadır.
  3. Keşif için kamptan ayrılmada bilgi verilmelidir: Kamp yaparken nelere dikkat edilmelidir? Konusu ile alakalı olarak, kampın dışına gerek doğayı incelemek gerek vahşi yaşamı gözlemlemek için çıkarsınız. Ama kaybolma sorunlarına karşı yön bildirmeniz sizlerin bulunmasını hızlandıracaktır
  4. Kamp çantası dikkatli hazırlanmalıdır: Kampta sorunla karşılaşılması durumunda kullanılacak bir ilk yardım çantası, kaybolunduğunda yerini tespit ettirecek bir düdük, termal bir battaniye, vahşi hayvanlara karşı kullanılabilecek zarar vermeyen malzemeler kampın sorunsuz geçmesine yardımcı olacaktır.
  5. Yıldırım düşmelerine karışı hareket: Kamp esnasında hava koşullarının olumsuzluk göstermesi ile birlikte çıkan yıldırımlar çadırın alüminyum çubuklarına iletileceğinden çadırdan uzak durulmalıdır. Ayrıca ağaç dipleri yıldırıma karşı koruyu özellikte olmadığından dolayı tercih edilmemelidir. Metal eşyalar çıkarılmalıdır. Arabaya yakın ise araç içine ya da yakınlarda bulunan bir mağara içine girilmelidir.
  6. Yeme içmede dikkatli olunmalıdır: Kamp yaparken nelere dikkat edilmelidir? Bir diğer cevap ise yeme içme ile alakalıdır. Doğada bulunan her türlü yiyecek insan vücuduna yarardan çok zarar vermekte, zehirlenme ile sonuçlanabilmektedir. Bu nedenden dolayı bilinmeyen bitki ve meyvelerden uzak durmalısınız.
  7. Ateş yakmak ve söndürmek dikkatli yapılmalıdır: Kamp içinde yemek yapmak veya ısınmak için yakılan ateşin başka bölgelere sıçramasını önlemelisiniz. Bunun için bir koruyucu içerisinde ateş yakılmalıdır. İşi biten ateşin söndüğünden iyice emin olunana kadar başında kalınmalıdır.
Kamp tavsiyeleri - Kampta Nelere Dikkat Edilmelidir?
Çadır Kampı Turu

Güzel bir kamp

Kamp tavsiyeleri – Kampta Nelere Dikkat Edilmelidir? Konusunda sizlere bütün bilgileri uygulamalı olarak anlattıktan sonra kamp sürecine başlayarak, huzur ve sakinliğin keyfini çıkarın. Gürültü ve çevre kirliliğinden uzak eğlenceli vakitleri sizlere sunuyoruz. Kamp ile her şeyin anlamını daha çok anlayacak, değer yargılarınız değişecektir.

Eğer dilerseniz Aven Camp ile en uygun fiyata Türkiye’nin en güzel koylarında mavi yolculuk – mavi tur da yapabilirsiniz.

Aven Camp Maxi Mavi Yolculuk

Aven Camp Butik Mavi Yolculuk

Aven Camp Maxi Mavi Yolculuk

Aven Camp Butik Mavi Yolculuk

Otobüsle Avrupa Turları

Kamp turları diğer makaleler

Tags: , , , , , , , , , ,

2 cevap

  1. Aven Camp dedi ki:

    Otobüsle Avrupa Turlarımıza da göz atabilirsiniz.
    haydiavrupaya.com

  2. Aven Camp dedi ki:

    Baştan başa Otobüsle Avrupa Turu – Kuzey Avrupa Turu – Dubai Turu – Büyük Ukrayna Turu – St Petersburg – Moskova Turu gibi hem ekonomik hem de eğlenceli turlarımıza blog.haydiavrupaya.com sayfamızdan göz atabilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir