Kocatepe Mah. Hatay Sok. Osman Remzi Bey Apt. 8-34 Çankaya, Kızılay Ankara
+903124171615
bilgi@avencamp.com

Marmaris Mavi Yolculuk

Akdeniz Yaz Gençlik Kampı - Mavi Yolculuklar

Created with Sketch.

Marmaris Mavi Yolculuk

Marmaris Mavi yolculuk açısından Akdeniz’de konumu ve güzelliği ile çok önemli bir yere sahip. Gulet tatillerinde olduğu gibi Türkiye’deki lüks yat kiralama için de önemli merkezdir.

Marmaris Kamp yeri - Akdeniz Yaz Gençlik Kampı
Marmaris Kamp yeri – Akdeniz Yaz Gençlik Kampı

Muğla sahil şeridinde 1124 km boyunca yelken yapmanın güzelliği ayrı bir keyiftir. Sizi çok çeşitli izole koylar, tenha plajlar, turkuaz sular ve demirlemek için çok farklı yerler bekliyor.

Marmaris’i merkez alınız. Hisarönü, Gökova, Datça, Bodrum, Fethiye, Göcek ve Antalya… Bu güzel yerlerin üzerinden denize dökülen güzel çamlarla kaplı tepeler, turkuaz sular, doğal ince altın kumlu plajlar görürsünüz.

Doğal parklara ve cennet gibi koylara hayran kalacaksınız.

MAVİ YOLCULUK VE GULET TATİLLERİ NEDİR?

Mavi Yolculuk, diğer adıyla Mavi Tur, Türkiye’nin Akdeniz ve Ege Bölgesindeki turkuaz kıyılarına özgüdür. Burada geleneksel Guletlerin yaptığı, Türkiye’ye özgü bir turizm ve tatil türüdür.

Çok uzun sahil şeridi, izole koylar, harika plajlar, tarihi manzaralar ve doğa harikaları eşliğinde bir doğa sürprizi sunar mavi yolculuklar.

Otellerde konaklamak, güneşin ve denizin tadını çıkarmak yerine farklı türde bir tatil düşünebilirsiniz. Gezginlerin çoğu, tatil planlarında mavi yolculuk ve gulet tatili yapmayı tercih ediyor.

mavi yolculuk, mavi tur

Türkiye’nin Akdeniz ve Ege kıyı şeridi, koylar ve plajlar için bir hazinedir. Yatçılar her gece için rahatlıkla bir demirleme veya bağlama yeri bulurlar.

Marmaris; Türkiye’de mavi yolculuk ve gulet tatilleri, açısından önemli. Çünkü gerçek deniz severler için kristal berraklığındaki sularda yüzme, balık tutma, su kayağı, rüzgâr sörfü ve dalış gibi aktiviteler için bulunmaz zengin olanaklara sahip Marmaris.

Sadece deniz turizmi demek değil, aynı zamanda tarihi bir yolculuktur Marmaris’te mavi tur yapmak. Knidos, Kaunos, Telmessos, Antiphellos, Myra, Olympos, Phaselis antik kentleri ve Likya kentlerindeki kaya mezarları harika bir deneyim sunar.

Özetle, gezginler gulet yatlarla bir ila yedi günlük (veya daha fazla) geziye katılıyor ve turkuaz suların, plajların, koyların ve kıyıların tadını çıkarıyorlar.

Neden Türkiye Mavi Yolculuk ve Gulet Tatilleri Yapmalı?

* Güvertede mükemmel bir tatil geçirebilir, karada yaşanan tatil keşmekeşinden ve kalabalıktan kaçınabilirsiniz. İzole koylar, tenha plajlar, antik şehirler, kasabalar gibi cennet kokan yerleri ve gizli değerleri mavi yolculuk ile yavaş ve uzun bir sürede doyasıya keşfersiniz. Bol bol yüzme, güneşlenme, gemide dinlenme, su sporları yapma, imkanlarına sahipsiniz.

Ayrıca bu mavi turda adaları ve kasabaları keşfedebilir, alışveriş yapabilirsniz.

Teknede veya restoranlarda lüks ve kaliteli yemek yiyebilirsiniz.

* Tekneden direkt denize atlama imkanı var.

* Mavi turda çok sayıda plajı ziyaret edebilir, orada yürüyüş yapmanın ve yüzmenin tadını çıkarabilirsiniz.

Plajda yer ayarlama, gürültüye maruz kalma, kalabalıkta rahat hareket edememe gibi olumsuzluklarla karşılaşmayacaksınız.

* Türkiye’nin güzel kıyılarında gezerken arkadaş grubunuz veya ailenizle harika zamanlar geçireceksiniz.

* Gulet tatilleriniz sırasında yemek pişirme, temizlik veya diğer lojistik konularda endişelenmenize gerek kalmayacaktır.

Gulet, mavi yolculuk için yapılmış ahşap motorlu bir yelkenli yattır. Çoğu gulet, hepsinin yelkenli olduğu gibi, ahşap ve motorlu yatlar olarak kabul edilebilir.

GULET NEDİR?

Mavi Yolculuk Sık sorulan sorular

Bu yatlar, kiralama süresince günlerinizi güvertede geçirmeniz için inşa edilmiştir. Geniş güverteler ve kıç yarım ay şeklinde büyük bir yemek ve uzanma alanı, guletin başlıca spesiyaliteleridir.

Gulet teknelerin yolcu kapasitesi ölçülerine göre 4 ile 32 arasında değişmektedir. Bu gulet teknelerin hepsinin ön kısımlarında güneşlenmek için geniş bir güverte bulunuyor. Genellikle bu teknelerin orta bölümleri bar, mutfak ve oturma odası için kullanılıyor. Teknenin kıç güvertesi ise çoğunlukla dinlenmek amaçlı kullanılıyor.

Kabinler alt güvertede yer almaktadır. Bir guleti, yüzen küçük bir otel olarak da düşünülebilirsiniz. Yaklaşık 8 ila 11 knot hıza sahiptirler.

Guletler, misafirlerine özel konaklama imkanı sunmaları bakımından yolcu gemilerine ve küçük yolcu teknelerine benzer. Farkı ise bir gulet üzerindeki yakın alanlar, bir dostluk ve paylaşım atmosferini teşvik eder.

Yolcular ve mürettebat arasındaki ilişkiler daha dostça olma eğilimindedir. Bir guletin bir başka özelliği de, bir guletin sizi daha küçük izole koylara götürebilmesi, oysa kruvazörlerin bir limandan diğerine bağlanmasıdır.

MARMARİS MAVİ YOLCULUK

Marmaris; Dalaman, Bodrum, İzmir ve Rodos uluslararası hava limanlarına yakın ve Ege Denizi Akdeniz’in buluştuğu yerdedir.

Bu güzel konumu ile Marmaris’i Türkiye ve Avrupa’nın en iyi mavi yolculuk destinasyonlarından biri yapmaktadır.

Marmaris‘te mavi yolculuk ve gulet tatilleri genellikle Mayıs başlarında başlar, Ekim sonuna kadar sürer. Yelken tutkunları, aralarından seçim yapabileceğiniz birçok heyecan verici rota ve tekne kategorisi bulacaktır. Marmaris kıyılarınca; BodrumAntalya üzerinden yapılan yolculuklar yaklaşık 350 deniz millik bir alanı kapsamaktadır.

Mavi Yolculuğun benzersiz özelliği olduğundan, kıyıların dalgalı ve kıvrımlı olması yelken mesafesini artırmaktadır. İzole koylar, antik kentler, güzel köyler ve görülmeye değer muhteşem plajlar.

Marmaris Mavi Yolculuk

En popüler mavi yolculuk rotaları Datça, Karacasöğüt, Gökova Körfezi, Hisarönü Körfezi, Bodrum, Göcek, Fethiye, Finike ve Antalya...

Marmaris’ten mavi yolculuk, Yat & Gulet Kiralama veya Kabin Kiralama ile mümkün olmaktadır. Ve genellikle bir haftadan 10 güne kadar sürer.

REZERVASYON YAPMADAN ÖNCE PLANLAMANIZ GEREKENLER

Türkiye’de gulet tatil planı yaparken bir araştırma yapmalısınız. Yatın cinsi, kişi sayısı, rota konusunda önceden bilgi sahibi olmalısınız.

Ayrıca grubunuzda kalifiye bir kaptanınız yoksa, bir kaptanınız olması gerektiğinden emin olun .

Mavi yolculuk tatilinize yelkenli mi yoksa motor yat deneyimi ile mi gideceğinizi planlamanız gerekecek çünkü teknenin işleyişi ve tecrübesi açısından büyük farklılıklar olacaktır.

GULET TATİLİNİZİ NASIL REZERVE EDEBİLİRSİNİZ?

* Öncelikle farklı şekil ve boyutlarda yelkenli yatlar, motorlu yatlar, guletler, katamaranlar ve sürat tekneleri olduğunu düşünelim. Mavi Turlar ve gulet tatilleri genellikle haftalık veya 10 günlük programlarla rezerve edilmektedir. Aileniz, arkadaşlarınız veya sevdiklerinizle birlikte kendi guletinizi veya yatınızı gruplar halinde kiralayabilirsiniz. Buna yat / gulet kiralama denir.

* Sayınız az veya yalnızsanız; karma gruplar arasında kabin kiralama adı verilen mavi yolculuğa katılabilirsiniz.

* Mavi yolculuk ve gulet tatilleri ile ilgili planlamalar, hizmetler ve tavsiyeler hakkında daha fazla fikir sahibi olabilirsniz.

Bunun için avencamp.com içinde yer alan sayfalarımızda daha fazlasını okumanızı tavsiye ederiz.

Mavi Yolculuklar ve Kamp Turları ile ilgili daha fazla blg okumak için: blog.avencamp.com

Avrupa Turları ve diğer yurt dışı turlarımız için; haydiavrupaya.com sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Tags: , , , , , , , , ,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir