Kocatepe Mah. Hatay Sok. Osman Remzi Bey Apt. 8-34 Çankaya, Kızılay Ankara
+903124171615
bilgi@avencamp.com

Kamp yapmanın sağlığa 7 faydası

Akdeniz Yaz Gençlik Kampı - Mavi Yolculuklar

Created with Sketch.

Kamp yapmanın sağlığa 7 faydası

Kamp yapmanın sağlığa katkıları konusunda sizlere fikir verecek 7 güzel neden. Açık havaya çıkmak için pek çok güzel nedeniniz var. Ancak burada düşünmemiş olabileceğiniz bir şey var: Sağlığınız.

Kamp yapmanın ve doğayı tecrübe etmenin sağlığa faydaları iyi kanıtlanmıştır. Stres atmaya ve yenilenmeye ihtiyacınız varsa, çadırı kapmak ve bir maceraya çıkmak, iyi bir yoludur. Kamp yapmak ruhunuza, beyninize, metabolizmanıza ve uyku düzeninize yardımcı olabilir. Bu yüzden bir bu bloğu okuyunuz ve kamp tatilinizi planlayarak yola çıkın.

Aven Camp ile kampta bir gün
Aven Camp ile kampta bir gün

1. Beyniniz yeşil alanı sevecek

Kamp yapmanın sizin için neden iyi olduğunu mu merak ediyorsunuz? Temel faydalarından biri yeşil alana ve doğal dünyaya maruz kalmaktır.

Araştırmalar, insanların doğada veya çevrelerinde bitkiler olduğunda daha sağlıklı ve mutlu olduklarını belirledi. İster ofislerden bir park manzarası izlemiş olunsun, isterse her gün ağaçların arasından gidip gelmek olsun.

Bilim adamları, beynimizin doğal güzellikleri görmeye ve maruz kalmaya, akıl sağlığını olumlu yönde etkileyen çok eski yöntemlerle yanıt verdiğine inanıyor.

Doğa ile vakit geçirmek, özellikle birkaç geceden fazlaysa, ruh halinizi yükseltecek ve hayatınız hakkında bir bakış açısı kazanmanıza yardımcı olacaktır.

Kendiniz biraz doğa aşığıysanız, yazın kır çiçekleriyle bilinen bazı yerleri ziyaret etmeyi veya su kenarında bir kamp gezisi planlamayı düşünün. Doğa yürüyüşleri ve renkli yaban hayatı ile bilinen herhangi bir yer de seçebilirsiniz.

2. Daha fazla egzersiz yaparsınız

Kamp yapmak aktif bir eğlencedir. İster bir aktivite ile ister yürüyüş yaparak manzaranın tadını çıkarın, günlük aktivite seviyenizi artırıyor ve bu nedenle bir dizi sağlık faydası elde ediyorsunuz.

Daha fazla günlük aktivite, daha sağlıklı bir kalp, daha hızlı bir metabolizma ve daha esnek eklemler ve kaslar anlamına gelir.

Çoğumuz, işimizin hareketsiz doğası nedeniyle yeterince günlük hareketlerimizi yapamıyoruz. Bununla yüzleşelim – bir milli parkın etrafında keşfe çıkmak, koşu bandında koşmaktan çok daha eğlenceli.

3. Daha iyi uyursun

Kamp yapmanın sağlığa katkıları bunlarla da sınırlı değil. Kamp yapmanın uyku kalitenizi artırmasının birkaç yolu vardır. Birincisi, moderniteden kopuyorsunuz ve bütün gece sizi uykuya çağırıyor, dikkatinizi uykuya verebilirsiniz.

Bir diğeri için, dinlendirici bir uykuya müdahale ettiği gösterilen elektronik cihazların yaydığı dijital veya “mavi” ışığa daha az maruz kalıyorsunuz. Ayrıca şehrin dikkat dağıtıcı unsurlarından ve trafik gürültüsünden uzaktasınız. Baykuşlar ve nehir sesleri duysanız da, sürekli araba kornalarına ve bağıran yayalara maruz kalmayacaksınız.

Kamp yapmanın sağlığa katkıları

4. Vücut saatinizi sıfırlarsınız

Araştırmalar, gün doğumunda doğal ışıkla uyanmanın, daha sağlıklı uyku düzenleri elde etmemize yardımcı olmak için vücut saatlerimizi sıfırlamak için kilit bir faktör olduğunu göstermiştir.

Vücut saatlerimiz sağlığımızın temel bir parçasıdır; bilim adamları artık vücuttaki her hücrenin uyumak ve uyanmak için doğru zamanla ilgili sinyaller taşıdığını biliyorlar.

Tempolu iş ve öğrencilik hayatı ya da diğer faktörler tarafından bozulan biyolojik saatimiz olan ‘sirkadiyen ritimler’ için uzun vadeli sağlıklı sonuçları olabilir.

Vardiyalı çalışanlarla ilgili araştırmalar, bu alanda çalışanların nüfusun geri kalanından daha yüksek oranda sağlık sorunları ve bağışıklık sistemi sorunları yaşadığını gösteriyor. Yapay bir çalar saate alışkınsanız, güneşle uyanmak garip gelebilir, ancak güneşle uyanmanın bazı ciddi faydaları olduğu kanıtlanmıştır.

5. Anın içinde olmanın faydalarından yararlanın

Son yıllarda farkındalığın faydaları üzerine pek çok araştırma yapıldı, bu meditasyon türü şu oldukça popüler.

Kamp yapmak, farkındalığı deneyimleyerek, ruh halinizi ve stres seviyenizi nasıl değiştirdiğini görmek için en önemli fırsattır. Vücudunuzun doğal dünyada nasıl hissettiğini dinleyin. Yerdeki ayaklarınızın ağırlığı, bitkilerin ve ağaçların kokusu, rüzgarın hissi, uzun bir yürüyüşten sonra bacaklarınızdaki ağrı vb.

Araştırmacıların gösterdiği sonuçlar oldukça olumludur ve daha bilinçli hareket etmenize yardımcı olur; Televizyon önünde çikolatayla dünyadan kopuk oturmaktansa, vücudunuzun size ne söylediğinin daha fazla farkında olacak ve onu ​​daha dikkatli dinleyeceksiniz.

6. D vitaminine daha fazla maruz kalıyorsunuz

D vitamini, kemik sağlığı ve ruh halimiz de dahil olmak üzere fiziksel sağlığımızın diğer yönleri için hayati öneme sahiptir. Ve her gün en az 10 dakika güneş ışığı, genel seviyemizi korumak için gereklidir.

Vücut kendi başına D vitamini üretmez ve onu oluşturmak için güneşe ve D vitamini bakımından zengin yiyeceklere ihtiyaç duyar.

Bu yüzden her gün biraz güneş ışığı iyi bir fikirdir (çok fazla olması da zararlıdır).

Dışarıda ve dışarıda olmak – büyük olasılıkla kamp gezisinde olacağınız gibi – düşünmeden bile biraz D vitamini takviyesi almanın mükemmel yoludur.

Yürüyüşe veya bisiklete binmeye gitmek, dışarıda kahvaltı yapmak ve diğer aktiviteler size hızlı bir şekilde artı faydalar kazandıracaktır. Yine de sıcak günlerde dışarıdaysanız güneş kremi kullanmayı unutmayın.

7. Sosyal zamanınızı artırır

Dünyanın neresinde olursanız olun; en iyi yerler bile kamp yapmak için yanınızda getirdiklerinizi sağlayamaz: kıymetli kamp arkadaşlarınız.

İster aile olarak kamp yapıyor olun, ister arkadaşlarınızla bağ kuruyor olun, kamp yapmak, paylaşılan anılar yaratan, çocuklara özgüven ve doğal dünyayı daha iyi anlamayı öğreten ve ilişkilerinizi pekiştiren bir doz sosyal zaman veren paylaşılan bir deneyimdir.

Kamp yapmanın sağlığa katkıları elbette ki bu kadar değil. Ama önemli olan 7 güzel faydayı sizler için bir araya getirdik.

Kamp yapmanın sağlığa katkıları
Kamp yapmanın sağlığa katkıları

Kamp alanları ayrıca, açık hava tutkunuzu paylaşan, ipuçlarını değiş tokuş eden ve birbirinizi destekleyen insanlarla zaman geçirebileceğiniz sosyal merkezlerdir. Ve vahşi doğada kendi başınıza olma ihtiyacını hissederseniz, yapmanız gereken tek şey nazikçe uzaklaşmaktır; doğa, eğlenmek için hep hazırdır.

Yılın hangi zamanı olursa olsun, modern yaşam sizi bitkin, stresli ve sevdiklerinizle bağlantısız hissetmenize neden olabilir.

Bilim, kamp yapmanın hastalıklarınızı iyileştirmenin, ruh halinizi yükseltmenin ve ilişkilerinizi güçlendirmenin mükemmel bir yolu olduğunu kanıtlamıştır.

Kamp yapmanın sağlığa faydaları, en sevdiğiniz arkadaşlarınızla bir sonraki maceranıza atılmanız için sadece bir dizi nedendir.

Haydi Avrupa’ya ile Otobüsle Avrupa Turu

Aven Camp ile Kamp turları – mavi yolculuk ve karavan kiralama

Kamp Turları hakkında daha fazla blog oku: Aven Camp Blog

Karavan kiralama konusunda bilgi almak için: Ankara Karavan kiralama

Tags: , , , , , , , , , , ,

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir